The Case for Copyright Reform pakutavad lahendused



2. peatükkis on pakutud välja lahendused, kus autoriõigused kaubanduslikul eesmärgil jääksid kehtima, kuid mittekaubanduslikul jääks vabaks. Mina sain aru sellest nii, et reformi seadustele pakutavad uuendused baseeruvadki oletusega, et autoriõiguste kaitse on jõustamatu, piiramata üksikisikute õigusi. Teisisõnu kaoks infovabadus ja inimeste õigus privaatselt suhelda. Olen nõus sellega, et mittekaubanduslikul eesmärgil peaks kultuuri jagamine jääma vabaks.

Praegusel ajal on autorikaitse suureks takistuseks muusikutele, filmitootjatele ning teistele artistidele, kes tahaks luua uut materjali, kasutades selleks juba olemasolevaid teoseid. Arvan et see on üks keerukamatest autoriõiguste õigusküsimustest.

Mis tahes remiks, mis on tehtud ilma esialgsete õiguste omanike kirjaliku nõusolekuta, on autoriõiguse seaduse rikkumine välja arvatud elaval etteastel(live performance). Ametlikul remiksil, ehk kus algne autor on andnud loa seda luua muutub autoriõiguse kuuluvus keeruliseks. See tuleb omavahel välja selgitada kõigil asjaosalistel. Tuues näite muusika remixide loomisest asjade lihtsustamiseks, maksavad paljud artistid või plaadifirmad DJ-dele remiksi loomise eest lihtsalt kindla tasu ette, kus autoriõigus jääb algsele artistile või plaadifirmale. Arvan, et seadused, mis on sätestatud täna on õiglased kõigi asjaosaliste jaoks.

Raamatus on väga loogiline arutluskäik ja minu arvates hästi põhjendatud seletused, kuid samas tuleks meeles pidada, et Piraadipartei poolt avaldatud raamat, on teatud suunas erapoolik.

Comments

Popular posts from this blog

Uudne tugilahendus

Üks positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis

Uue meedia mõju traditsioonilisele