Kaks tuntud IT-juhti

AMD avutiprotsessorite tõus ja suurem konkureerimine viimastel aastatel Inteliga, on olnud väga suurepärane näha. Eriti meile, kui klientidele, kes konkureerimise tulemusel saavad kvaliteetsemat ja odavamat toodet. Olles isa ka AMD fänn tuligi huvi uurida CEO rollis olevat Lisa Su-d.
Dr Su on omandanud Massachusettsi Tehnoloogiainstituudis (MIT) bakalaureuse-, magistri- ja doktorikraadi elektrotehnika alal. Ta on olnud 25 aastat insener ja erinevates juhirollides, varasemalt ka IBM-s, keskendudes semikonduktorite arengule.
Tema kui juhi väärtused on inimeste ühendamise jõud. (coach) “What you can do as a single person is great, but what you can do when you can bring 10 smart people together, or 100 smart people together, or 10,000 smart people together, aligned on a vision, it’s incredible,” she said. Olnud kuulates teda erinevatel konverentsidel, on ta ka väga hea suhtleja. Ta oskab keerulistel teemadel infot tõlgendada ja seda selgemaks teha laiemale publikule. (communicator)

 

Järgmisena tahaks kindlasti mainida Larry Page. Ta sai laialdast tunnustust kui üks Google ettevõtte asutajatest. Google korporatsioon sai alguse tema ideest luua uue otsingu strateegiat Interneti võrgus. 
Larry elu oli juba sünnist seotud IT-ga, kuna isa oli informaatika professor ning ema magistrigraadiga samuti andis loengud ülikoolis. Larry Page saab iseloomustada kui hullu energiaga isikut, kes ei mõtle kasu saamisest. Ta on pideva arengu eest. Aktiivselt osaleb konverentsidel ja foorumitel teaduse, äri ja tehnoloogia teemadel.
IT-juhina ta on kõigepealt liider, arengumootor, kuid samas ka ülemus, kes vahel peab ka vaimu kasutada. Tänu aktiivsele sotsiaalsele elule võib teda peeta ka teavitajaks/suhtlejaks, kes levib infot vastavalt saajate rollidele.

 

Kasutatud allikad

* https://www.cta.tech/Resources/Articles/2020/Masters-of-Leadership-Dr-Lisa-Su

* https://www.biography.com/scientist/larry-page

Comments

Popular posts from this blog

Uudne tugilahendus

Üks positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis

Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO arvustus